maanantai 22. elokuuta 2011

Days 295-298

Leiriltä kotiutuminen tiesi viikkoa kotitöiden, puuhommien ja muiden parissa. Saunaremontti saatiin melkein pakettiin viime syksynä, tälle kesälle jäi enää lattian maalaaminen, ja koska tila jäätyy, kastuu, kuumenee ja taas jäätyy, täytyy maalin olla hiukan vesiväriä tujumpaa. Tässäpä siis osuva maanantai-illan asukokonaisuus, mitäs teidän lomaan?

Tiistaiaamuna varattiin matka Kambodzaan ja Thaimaaseen, joten ihmisten ilmoille liikkuessa teki mieli vaihtaa colleget edes hetkeksi pois, pilkullinen mekko ja Gina Tricot'n poncho, sekä Vagabondin pinkit kiilakorkokengät on kivat yhdessä, vielä kun oppisi poseeraamaan. Loppu päivä matkan varaamisen jälkeen kului pohtiessa, saisiko jollain kasvatettua reissukassaa. Purettiinpa siis vierashuonetta ja autotallia ja laitettiin tavaraa myyntiin. Lähinnä riemuna on se, että saa antaa ja lahjoittaa isoa ja tilaavievää tavaraa pois, jotta itselle vapautuu tilaa. Esimerkiksi autotallista olisi haaveena joku kaunis päivä saada ihan oikea autotalli. Samoin vierashuone on mukavampi käyttää kun lattiapinta-alaa on hiukan yli kenkien mentävä rako. Olo on superkiitollinen kun kirjahyllyjä, tv-taso, valaisin ja kattokruunu, mattoja ja kampauspöytä ovat vaihtaneet omistajia. Aittaa siivotessa vastaan käveli myös hupaisia vintageaarteita. Niistä koostui loppupäivän asut. 








Ja löytyihän niitä säästettäviäkin aarteita, kuten nyt tämä ratkiriemukas perhepotretti:

Lomakausi aiheutti sen, että joka päivältä ei ole valokuvia, ei ole ollut ketään kuvaamassa, tai en vaan ehtinyt tai jaksanut kuvata samoja polvihousuja, tai välillä mietitympiäkin asuja. Joinain päivinä asuja on kuitenkin ollut useita, joten kuvasaasteen määrä pysynee melko vakiona. Aitan siivouspäivä päätettiin talkoisiin tulleen kaverin saunassa, oma kun vielä kuivatteli tuoretta maaliaan. Illaksi päälle vintageaarteista huolimatta ihan omat farkut, Cupcake Cultin t-paita ja nahkatakki, tuo niittirakkaus, joka pääsee taas syksyn myötä jokapäiväiseen käyttöön. Huisia!
Ja ei ne työt siihen loppuneet! Seuraavat kaksi päivää oli ohjelmassa polttopuiden sirkkelöintiä ja vadelmien keruuta. On muuten ihanin ja yks kamalimmista tehtävistä kasaantunut jännästi samalle lomalle. Kuinka epäreilua, että mustikkaa saa hetkessä pilvin pimein, mutta ihanaa villivadelmaa saat metsästää raajat naarmuilla, punkkeja ja hämähäkkejä väistellen, tuskanhikistellen kamalissa louhikoissa ympäri maakuntaa? MIKSI? Sen sijaan sirkkeli on lempikodinkoneeni. Kuinka helppoa voi polttopuiden teko olla? Muut tarjoutuivat avuksi puusavottaan, mutta en huolinut. Minun sirkkeli! Samalla tuli kuunneltua äänikirjallinen Raidia. Aika jännä kaveri muuten, luulin hyvikseksi, mutta niin se vaan käy ampumassa ihmisiä keskellä kirkasta päivää. Hämmensi tämä juttu niin, että pitänee tutustua muuhunkin tuotantoon syksyn kutveessa. Puutöissä päällä shortsit ja zombietoppi. Marjastaessa kuluneemmat ja naarmuisemmat haisaappaat, Hennesin sporttipaita ehkäisemään naarmuja ja öttiäisiä, sekä harmaat raidalliset kangashousut. 








1 kommentti:

  1. monetko hai-saappaat omistat ? Kuvia kehiin !
    Minä kierrätän hai-kumpparit. Nyt uusimpana valkoiset sinisellä pohjan-ja varrensuulla,ostin noin kuukausi sitten kaupunkikäyttöön. Entiset ykkös hait harmaat n. kolme vuotta sitten ostetut,ovat nyt koiranulkoilutus ja piha saappaina. mökille päätyivät keltaiset hait jo naarmuiset ja likaiset päältä. Mökillä olevat pitkävartiset punaiset kontiot jäävät sitten pois käytöstä,eli tuunaan niistä jotakin,ajatus on leikata niistä ohutta matonkoderaitaa eteisen mattoon jarruraidoiksi. mustat pohjat isäntä saa naulata kompostilaatikon kanteen saranoiksi!
    Susanna

    VastaaPoista