maanantai 27. joulukuuta 2010

Day 83

Pikkuhiljaa alkaa mökki lämmitä, ja maanantain kunniaksi leikin arkea sen verran, että tein loman aikana kertyneet ja rästiin jääneet työt pois alta. Viitisen tuntia kotona ja parin tunnin toimistopiipahduksella sainkin ostettua itselleni loppuviikon lomaa. Ei pöllömpää. Joulureissu oli ihana ja kaikinpuolin virkistävä, mutta uni maittoi aika reippaasti kun kotiin pääsi. Seuraava reissu on jo nurkan takana, joten nyt tekee ihan hyvää torkkua velkaa vähemmäksi ennen uuden kerryttämistä.
Meillä on ollut kaveriporukassa liki kymmenvuotinen perinne lähteä joulupäivänä elokuviin ja tavata ystävien kanssa lautapelien ja hengailun merkeissä vanhempieni luona joko ennen tai jälkeen elokuvaa. Saariselällä ei kuitenkaan ollut leffateatteria, joten tänä vuonna perinne sai väistyä. Sen verran menetys kuitenkin kaihersi, että otettiin vahinko takaisin heti kun se oli mahdollista. Narnian tarinoita ja popcornia, sekä kuumaa kahvia elokuvissa oli siis tänään ohjelmassa. Leffa oli hitusen pettymys, ensiksikin kirjojen lukemisesta on niin kauan, että olin hiukan pihalla koko juonesta jatkuvasti. Toisekseen elokuva sortui "seikkailuelokuvien" helmasyntiin. Puolitoista tuntia jaabailtiin ja tylsäiltiin, kymmenen minuuttia rymisee ja ryskää kun hyvikset taistelevat pahikset maan tasalle, muutama minuutti lopussa taas hehkuttaa elämän ihanuutta ja tasapainoista tulevaisuutta. Hmph! En halua istua elokuvateatterissa tylsistymässä, eikö siitä jaabailustakin voisi rakentaa sen verran mielenkiintoista, että sitä jaksaisi nukahtamatta seurata? Ja eikö se taisteluryske voisi olla hiukan lyhyemmin kuvattu? Muutenkin tykkään eniten elokuvista, jotka säilyttävät katsojan mielenkiinnon alusta loppuun ja mieluiten yllättävät loppuratkaisullaan. Päivän asuna tänään Chaoksen lippapipo, Cupcake Cultin huppari ja Hennesin leveät pellavahousut. Kameran säädöt olivat kaamoskuvauksen jäänteitä, joten kuvien väritasapaino on mitä on.




1 kommentti:

  1. Oon niin sitä mieltä että leffat olis pitäny tehä siinä järjestyksessä kun ne kirjatkin oikeesti menee...Nyt se hyppii tyhmästi.
    Mutta oli tuo parempi kun se Prinssi Kaspian.Ja se että tarina oli kuitenkin rakennettu hyvin ja olis siitä kirjasta saanu pitemmänkin leffan kun ne kuitenkin pyöri siellä saarilla paljon.Muutama juttu jäi selvittämistä vaille tossa leffassa, esim se että miksi se vedenneito viittoi ettei sinne suuntaan kannata mennä jne..

    VastaaPoista